SIM Only 6 month contract | Tips en informatie bij SIM Only abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement is niet altijd heel duur! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goedwerkende luxe telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw internet en mobiel bellen abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te hebben is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een SIM Only abonnement is een contract waarbij je uitsluitend een simkaart krijgt en dus zelf een mobiele telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je per periode betaalt veel niet zo hoog zullen zijn dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een telefonie abonnement koopt voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas aanvangen bij €28. Je bespaart al gauw een vermogen op de kosten van je telecomabonnement.
sim only onbeperkt bellen

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de mobiele telefoon. Bij een standaard smartphone met abonnement betaal je je periodieke kosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoon bepalen dat je na de looptijd je toestel volledig hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 6 month contract

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, geef je minder aan kosten. Een aantal personen betalen norrmaal gesproken meer voor het toestel bij hun abonnement, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk gebrek van een telecomabonnement is dat je als afnemer zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met smartphone 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een abonnement voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphoneabonnement is dan vooral slim voor de afnemer die zo snel mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een telefoniecontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 6 month contract – Simlockvrije telefoon

SIM Only 6 month contract – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: SIM Only 6 month contract
sim only maandelijks opzegbaar

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is normaal gesproken sufficient om een zicht te krijgen in je verbruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere MB bundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel SIM Only aanbieders bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je abonnement voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een SIM Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 6 month contract

 

Scroll to top